Política de galetes

Què són les galetes?

Les galetes són fitxers que es poden descarregar a un equip mitjançant una pàgina web. Són eines essencials per prestar nombrosos serveis característics de la societat de la informació. Entre altres coses, permeten a un lloc web emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació d’un usuari o del seu equip i, segons la informació obtinguda, utilitzar aquesta informació per reconèixer l’usuari i millorar el servei que se li ofereix.

Tipus de galetes que existeixen

Es poden distingir dos tipus de galetes en funció de l’entitat que gestiona el domini des d’on s’envien les galetes i de l’entitat que tracta les dades obtingudes: Galetes pròpies: les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini gestionat pel mateix editor i des d’on es presta el servei sol·licitat per l’usuari i galetes de tercers: les que s’envien a l’equip terminal de l’usuari des d’un equip o domini que no és gestionat per l’editor, sinó per una altra entitat que tracta les dades obtingudes per mitjà de les galetes.

A més, existeixen les galetes de sessió o galetes permanents, quan ens referim al termini de temps que s’emmagatzemen al navegador del client.

Finalment, hi ha una altra classificació amb quatre tipus de galetes segons la finalitat amb què es tracten les dades obtingudes: galetes tècniques, galetes de personalització, galetes d’anàlisi i galetes de publicitat comportamental.

  • Galetes tècniques: les galetes estrictament necessàries per navegar pel lloc web, que faciliten a l’usuari la utilització de les prestacions o eines del lloc com, per exemple, identificar la sessió, accedir a parts d’accés restringit, emmagatzemar continguts per a la difusió de vídeos o so o configurar l’idioma, entre d’altres. Desactivar aquestes galetes impedeix que funcionin correctament algunes de les característiques del lloc web.
  • Galetes de preferències o personalització: les que permeten recordar informació perquè l’usuari accedeixi al servei amb determinades característiques que poden diferenciar la seva experiència de la d’altres usuaris, com ara l’idioma, el nombre de resultats que es mostren quan l’usuari faci una cerca o l’aspecte o contingut del servei en funció del tipus de navegador amb què s’accedeix al lloc web.
  • Galetes d’anàlisi o mesurament: les galetes que permeten al seu responsable fer el seguiment i anàlisi del comportament dels usuaris de les pàgines web amb què estan vinculades. La informació recollida mitjançant aquest tipus de galetes s’utilitza per mesurar l’activitat del lloc web i també per elaborar perfils de navegació dels usuaris o introduir millores en funció de l’anàlisi de les dades d’ús que fan els usuaris del servei.

En definitiva, a través de l’analítica web s’obté informació relativa al nombre d’usuaris que accedeixen a la web, el nombre de pàgines vistes, la freqüència i la repetició de les visites, la seva durada, el navegador utilitzat, l’operador que presta el servei, l’idioma, el terminal que utilitza l’usuari, o la ciutat que té assignada la vostra adreça IP. Aquesta informació permet al lloc web oferir un servei millor i més adequat.

  • Galetes de publicitat comportamental: galetes que emmagatzemen informació del comportament dels usuaris obtinguda a través de l’observació continuada dels seus hàbits de navegació, cosa que permet desenvolupar un perfil específic per mostrar publicitat en funció d’aquest perfil. Aquestes galetes obtenen informació de la navegació de l’usuari per gestionar espais publicitaris i oferir-li un contingut més rellevant i de qualitat a partir de l’anàlisi dels seus gustos i preferències.

Configuració de galetes

En accedir al lloc web, l’usuari veurà un panell de configuració de galetes que l’informarà sobre com pot accedir o refusar la instal·lació d’una determinada categoria de galetes o de totes en bloc. Si l’usuari prem el botó “Acceptar” de l’Avís de galetes es considerarà que consent, de manera explícita, la instal·lació de totes les categories de galetes.

El fet d’accedir a aquesta política de privacitat, sense fer cap acció prèvia, no comporta l’acceptació de les galetes.

Aquesta política de galetes es podrà modificar en cas de noves exigències legals o amb la finalitat d’adaptar-la a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades; per això, s’aconsella als usuaris que la visitin periòdicament.

Si l’usuari vol fer alguna consulta sobre la política de galetes del lloc web, es pot posar en contacte amb el titular d’aquest lloc web a través de la següent adreça electrònica: dpo@compass-group.es.

La informació sobre el tractament de les dades personals es pot consultar a la nostra política de privacitat.